Izleti

Grad Hvar

Najveće naselje na otoku i najbolje mjesto za zabavu, grad Hvar je vrlo glasan i pun uzbuđenja kroz cijelu sezonu – puno je bolje odsjesti u mirnom mjestu poput Vrboske, a u grad Hvar otići samo u noćni izlazak! Sam grad datira uglavnom iz 16. stoljeća nakon što je prijašnje naselje bilo uništeno, ali postoji mnogo nalaza od povijesnog značaja koja se u najboljem svjetlu mogu pronaći na hvarskoj Povijesnoj pješačkoj turi. 

Mjesta koja se ne smiju propustiti su Španjolska utvrda iznad grada, benediktinski samostan gdje redovnice pletu čipku od agave, franjevački samostan i njegov divan klaustar, Arsenal i Kazalište na glavnom trgu, i nezaobilazan Muzej hvarske baštine. 

Jedna od najpopularnijih stvari za raditi u gradu Hvaru je odlazak na jednodnevni izlet do očaravajućih Paklenih otoka, zbirke smaragdnih dragulja nasuprot grada. U gradu ima pregršt kafića, restorana, skrivenih uvala i plaža u borovim šumama – dobar način za pobjeći od gomile. Do Hvara se može doći autobusom iz Vrboske, a automobilom je udaljen 35 minuta.