Gastro ponuda

Podrum Pinjata

Podrum "Pinjata" nalazi se u staroj jezgri Vrboske, pored crkve - tvrđave Sv. Marije. Proizvodnja obitelji Gabelić bazirana je na uzgoj dvije autohtone bijele vinske sorte Bogdanjuša i Parč te crnom vinskom sortom Plavac mali.
Uz čašu dobrog vina nude se i razne hladne dalmatinske delicije kao što su pršut, razne vrste sireva, slane srdele i sezonske salate.

Bogdanjuša je vino s najdužim korijenima postojanja na otoku Hvaru, te je danas posebno cijenjeno. Bogdanjuša je kvalitetno suho bijelo vino, zelenkasto žute boje, sortne arome, puno i skladno, a rese je lagana ugodna gorčina i svježina rijetka za otočna vina.

Plavac je kvalitetno suho crno vino, koje se proizvodi od najznačajnije crne autohtone sorte grožđa plavac mali u hrvatskoj. Vino je tamno crvene boje, punog okusa bogate taninske strukture.

Parč je kvalitetno suho bijelo vino, specifičnog muškatnog okusa. Proizvodi se od istoimene autohtone sorte grožđa, poznat po uzgoju samo na otoku Hvaru. To je vino zlatnožute boje, čvrstog okusa te specifične voćne arome.

Rose je kvalitetno suho bijelo vino, spravljeno od sorte Plavac mali. Ugodno lagano vino za ljetne dane.